Vinjerac

Pitoreskno mjesto smješteno na jugoistočno strani Velebitsko kanala, Vinjerac je pravi mali dragulj Zadarske županije. Dolaskom u mjesto čarobna panorama ostavit će vas bez riječi. Pogled na staru jezgru grada, more i veličanstven Velebit je jedinstven i prekrasan. Vinjerac ima dugu povijest koja seže čak iz 14 stoljeća kada je bio pod Mletačkom vlasti, nekada strateška luka, a danas malo ribarsko mjesto. Krasi ga lijepo uređena plaža nekoliko starih kamenih kuća, kafića, restorana i šetnica kroz mjesto uz obalu pa sve do poznatog lukobrana kojeg domaći nazivaju “Mol”.

Prekrasno turističko mjesto odlično za mirno obiteljsko ljetovanje, nedaleko do njega nalazi se nekoliko prekrasnih dalmatinskih gradova, nacionalnih parkova i rijeka, ponešto za svakoga čak i za okorjele avanturiste.

More je kristalno čisto i bogato različitim vrstama riba. Ribari i pomorci tradicija su Vinjerca.Zbog blizine mora i Velebita, uz strujanje zraka, Vinjerac je i više nego pogodan za ljude s problemima disanja. Svježina i snaga jutra, te miris mora vraćaju polet ljudima iscrpljenim od rada i modernog života

Veći prodajni centri nalaze se u susjednom mjestu Posedarju (udaljenom 7 km) gdje je i Hitna služba (dostupna 24 h/dan) i ljekarna.

Popularne plaže oko Vinjerca

Aktivnosti koje možete raditi u Vinjercu: hodanje, trekking, trčanje, brdski bicikl, SUP, jedrenje na dasci, skakanje s litica, jet ski, iznajmljivanje čamaca, dalmatinsko boćanje