Apartmani Katić
Vinjerac

Vinjerac je jedno od najljepših malih dalmatinskih mjesta, svega nekoliko minuta vožnje udaljeno od čvora Maslenica, na autocesti Zagreb-Split . Nalazi se dakle na južnom dijelu Velebitskog kanala, 30 km sjeveroistočno od Zadra u Sjevernoj Dalmaciji, uvučen je u more i skriven od urbanog života.

U mjestu se nalaze restorani, caffe barovi i konoba. Na šetnici uz more nalaze se mjesna pošta, trgovina mješovitom robom, tržnica i Turistički ured. Veći prodajni centri nalaze se u susjednom mjestu Posedarju (udaljenom 7 km) gdje je i Hitna služba (dostupna 24 h/dan) i ljekarna.

More je kristalno čisto i bogato različitim vrstama riba. Ribari i pomorci tradicija su Vinjerca.

Zbog blizine mora i Velebita, uz strujanje zraka, Vinjerac je i više nego pogodan za ljude s problemima disanja. Svježina i snaga jutra, te miris mora vraćaju polet ljudima iscrpljenim od rada i modernog života..

Ukoliko ste zainteresirani za izlete, ugodne šetnje ili istraživanje prirodnih lijepota Vinjerac je idealno polazište prema hrvatskim nacionalnim parkovima: Paklenica – 8km, Kornati – 40km, Vransko jezero – 45 km, Plitvička jezera – 80 km, te rijeka Krka – 80 km.

Nedaleko su i parkovi prirode Velebit i Uvala Telaščica na Dugom Otoku. Atrakcija za posjetioce su i kanjon rijeke Zrmanje - 15 km i prelijepi fjord Masleničko ždrilo - 9 km.
Za uzbudljive noćne izlaske predlažemo Vam posjet poznatim disco clubovima u gradu Zadru, Zatonu ili Novalji (Zrće) na otoku Pagu.